Laatste nieuws

Maatregelen eX:plain in verband met Coronavirus

Sinds de uitbraak van het Coronavirus in Nederland, volgt eX:plain de ontwikkelingen op de voet. Omdat het aantal besmettingen op dit moment rap toeneemt, houden we er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben voor onze trainingen. Met deze nieuwsupdate brengen we u op de hoogte van ons huidige standpunt en de voorzorgsmaatregelen.


15-12-2020
Online trainingen tot en met januari 2021
Naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte op maandagavond 14 december heeft eX:plain besloten alle online cursussen en trainingen tot en met 31 januari 2021 voort te zetten. Er vinden dus geen klassikale trainingen plaats.


16-11-2020
Opnieuw aangescherpte maatregelen

In verband met de opnieuw aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus, hebben we besloten alle cursussen en trainingen van dit jaar online te verzorgen.


08.10.20
Update beleid fysieke (klassikale) trainingen

Veel van onze trainingen vinden inmiddels weer klassikaal plaats in ons examencentrum in Amersfoort. Wij volgen de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid op de voet en beslissen wekelijks over de doorgang van reeds geplande klassikale trainingen.

Wanneer u kiest voor een klassikale training
De gezondheid van u als cursist en die van onze medewerkers staat centraal. Het is daarom vanaf heden verplicht gesteld een mondkapje te dragen in ons examencentrum. Maar wat kan u van ons verwachten? In de eerste instantie kleinere trainingsgroepen om zo onderling voldoende afstand te kunnen houden. Vanzelfsprekend zorgen wij ook voor een goed geventileerde cursusruimte, voldoende desinfecterende middelen, gemarkeerde looprichtingen en andere noodzakelijke maatregelen.


Wij verzoeken u thuis te blijven wanneer:

  • U hoest, verkouden bent of uw temperatuur hoger of gelijk is aan 38 graden Celsius.
  • U gevraagd bent om in isolatie te gaan.
  • Iemand in uw huishouden hoest, verkouden is of een temperatuur heeft hoger of gelijk aan 38 graden Celsius of gevraagd is in isolatie te gaan.

Neem in dit geval contact op met tel. 033-489 29 60 of mail trainingen@explain.nl om uw training kosteloos om te boeken.


Online Basiscursus voor Praktijkopleiders
U kunt er ook voor kiezen om de Basiscursus voor praktijkopleiders online te volgen. Na afloop ontvangt u het officiële eX:plain certificaat. Bekijk hier hoe een online training in zijn werk gaat.

https://youtu.be/IFWlParsso8.


24.03.2020
Basiscursus Praktijkopleider in de beveiliging binnenkort online!
Met de nieuwe berichtgeving rondom het Coronavirus gaan we er vanuit dat we tot 1 juni 2020 geen fysieke trainingen kunnen geven. Dit geldt voor zowel de open inschrijvingen als de incompanytrainingen. Maar er is goed nieuws: vanaf april is de Basiscursus voor Praktijkopleiders in de Beveiliging online te volgen. De complete training, inclusief certificaat, zal online gegeven worden door één van onze trainers. We houden de ingeschreven deelnemers op de hoogte van hun training. Ook via de nieuwsbrief zullen we u op de hoogte houden.

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

16.03.2020
ALLE CURSUSSEN EN TRAININGEN T/M 7 APRIL ZIJN GEANNULEERD. ALLE DEELNEMERS ONTVANGEN EEN E-MAIL MET VERDERE INFORMATIE.


In verband met het coronavirus roept de overheid op om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. eX:plain vindt het haar verantwoordelijkheid om deelnemers en medewerkers zo goed mogelijk te beschermen. Daarom hebben wij besloten om alle curssusen en trainingen per direct te annuleren. Dit betekent dat er vanaf heden tot en met 6 april 2020 geen cursussen en trainingen zullen worden gegeven.

 13.03.2020
 Algemene adviezen RIVM

Als het gaat om maatregelen, volgen wij de lijn van de overheid en het RIVM. Zij zijn de experts en leidend op dit punt. Dit betekent:

  • geen handen schudden
  • regelmatig handen wassen
  • hoesten en niezen in de elleboog
  • papieren zakdoekjes gebruiken

Voor inwoners van de provincie Noord-Brabant geldt bovendien dat hen wordt gevraagd om bij  klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, hun sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep geldt vooralsnog tot en met maandag 16 maart.

Lees meer over het Coronavirus op de website van het RIVM

 Kan ik een training volgen?

Uiteindelijk beslist u zelf of u in staat bent om een training te volgen. Het advies van het RIVM is daarbij leidend. Dit om te voorkomen dat u een besmettingsrisico vormt voor andere mensen. Mocht u op basis hiervan de training willen uitstellen, dan bieden we u de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. Neem hiervoor contact met ons op. Mocht hiertoe aanleiding zijn, dan zullen wij onze maatregelen aanpassen. Wij houden u hiervan op de hoogte.15.04.2019

Wijziging procedure betaling trainingen

Vanaf 15 april 2019 vragen wij deelnemers aan onze trainingen om de training van te voren te betalen. Hiermee willen wij de tijd en kosten die nu gemoeid gaan met debiteurenbeheer flink verminderen. We proberen de prijzen van de trainingen voor de branche zo laag mogelijk te houden.

Nadat u zich heeft ingeschreven voor één van onze trainingen ontvangt u automatisch een bevestiging.  Ruim een maand voor aanvang van de training versturen wij een factuur. We verzoeken u deze direct te betalen.

Ongeveer twee weken voor de trainingsdatum ontvangt u van ons een herinnering als de factuur nog niet is betaald. Als de betaling één dag voor de training niet is ontvangen, kunt u helaas niet deelnemen. Wij bellen u daarover of u ontvangt een e-mail. Ook als u zich inschrijft voor een training binnen onze betaaltermijn van dertig dagen, moet de factuur voorafgaand aan de training zijn betaald.

 Vragen?
Wij begrijpen dat deze werkwijze voor sommige organisaties een verandering is, maar rekenen op uw begrip. Heeft u toch nog vragen, stuur dan een e-mail aan: trainingen@explain.nl en wij nemen contact met u op.

 

Nieuwsbrief


Met onze nieuwsbrief willen wij u informeren over een aantal belangrijke wijzigingen rondom onze trainingen. Wilt u de nieuwsbrief van eX:plain trainingen ontvangen?
Schrijf u hier in