Onze kennis delen we graag 

We hebben bij eX:plain veel kennis in huis waardoor we u kunnen adviseren en begeleiden. Bijvoorbeeld het trainen en coachen van uw praktijkopleiders, zodat stages meer rendement opleveren voor uw branche of organisatie. 

Het team Trainingen maakt deel uit van stichting eX:plain. eX:plain is het kennis- advies- en dienstencentrum voor beroepsgerichte examinering en professionele ontwikkeling. Kijk op www.explain.nl

In april 2024 heeft onze afdeling Trainingen het keurmerk van de NRTO ontvangen. Hiermee zijn onze aanmeldingsvoorwaarden opnieuw vastgesteld. Dit zijn de voorwaarden waar wij ons te allen tijde aan moeten en zullen houden. Leest u deze dus goed door alvorens u een inschrijving doet.

Beroepsgerichte trainingen 

Onze trainingen hebben twee dingen gemeen: ze zijn praktijkgericht én efficiënt. Onderwerpen uit de training kunt u of kan uw werknemer direct toepassen in de praktijk. En als werkgever hoeft u uw medewerker nooit langer dan 1 of 2 dagen te missen vanwege een training. 

Trainingen praktijkopleiders Veiligheid 

Dit zijn onze trainingen voor praktijkbegeleiders die mbo-stagiaires begeleiden voor een geüniformeerd beroep. We trainen deze begeleiders in het maken van een stageplanning en werkafspraken en om de juiste begeleidingsmomenten te kiezen. Een structuur waarbinnen een mbo-stagiair kan groeien en het rendement voor het bedrijf maximaal is. Deze training bieden we aan voor de sectoren Beveiliging, Publieke Veiligheid en Defensie. 

Praktijkopleiders binnen de particuliere beveiliging zijn, conform de aanvullende voorwaarden van het erkenningsreglement van SBB, verplicht deze ééndaagse basistraining te volgen. Na deze training wordt de praktijkopleider verder ondersteund door de KBD-adviseur. Hierover worden afspraken gemaakt met de contactpersoon binnen het stagebedrijf en met de praktijkopleider. 

Onze open trainingen worden gehouden in ons eigen trainingscentrum in Amersfoort, op loopafstand van Station Schothorst. Het minimum aantal deelnemers voor deze training is 8, het maximum is 12. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om incompany trainingen te verzorgen.

Er zijn geen trainingen online.

Op al onze trainingen zijn de (aanmeldings)voorwaarden van toepassing.

 

Opvragen heruitgifte/duplicaat certificaat (tot 5 jaar terug)

Voor het opvragen van een heruitgifte van uw certificaat, bijvoorbeeld als er een verkeerde naam of geboortedatum door u is opgegeven bij uw inschrijving, of voor het opvragen van een duplicaat, als u uw 1e certificaat bent kwijtgeraakt, berekenen wij € 25,00 (is excl BTW) administratiekosten.

Als u langer dan 5 jaar geleden een training heeft gevolgd en u vraagt hiervan een duplicaat op, dan kunnen wij u die niet meer aanleveren.

U kunt een mailtje sturen naar trainingen@explain.nl met een verzoek voor duplicaat/ heruitgifte en dan krijgt u van ons verder instructies. Als u de factuur heeft voldaan, krijgt u uw heruitgifte/ duplicaat certificaat per mail toegezonden.

Annuleren inschrijving

Wanneer u uw inschrijving wil annuleren hanteren wij te allen tijde de aanmeldingsvoorwaarden, zoals genoemd op (aanmeldings)voorwaarden waar u mee akkoord bent gegaan tijdens uw inschrijvingsproces. Wanneer een annulering binnen de wettelijke bedenktijd valt, dient u dit ook in uw mail aan te geven.

Indien de annulering binnen de termijnen uit onze aanmeldingsvoorwaarden uit artikel 5 vallen, zullen wij een nieuwe factuur verzenden.

Een inschrijving annuleren kan alleen wanneer u een mail met reden stuurt naar trainingen@explain.nl. Pas wanneer u van ons de bevestiging per mail heeft ontvangen is de annulering verwerkt. Zélf een annulering in het systeem doen is NIET mogelijk. Die annulering komt bij ons niet door en onze factuur blijft dan openstaan (en dient nog te worden voldaan)

Als uw inschrijving is gedaan door een contactpersoon binnen uw bedrijf (als u dus bent ingeschreven door bijv. uw leidinggevende) dan willen wij graag van de contactpersoon een mail ontvangen met afmelding.

Vervanging insturen of wisselen van deelnemer is NOOIT mogelijk.

Inschrijven op een open training

Als een training niet op onze website staat, kunnen er geen deelnemers worden ingeschreven. Wij werken niet met wachtlijsten of reserveringen. Wij raden u aan om later nog eens op onze website te kijken als de datums, die gepubliceerd zijn, u niet uitkomen. Een deelnemer (of contactpersoon) dient de inschrijving zélf te doen en is zélf verantwoordelijk voor de aangeleverde informatie.

Let op: een heruitgifte van een certificaat na aanpassingen omdat er foute informatie tijdens het inschrijfproces is doorgegeven valt onder "Opvragen heruitgifte/duplicaat certificaat (tot 5 jaar terug)"

Onze backoffice doet geen inschrijvingen omdat de deelnemer zelf (of de contactpersoon) akkoord dient te gaan met onze aanmeldings)voorwaarden.