eX:plain heeft een trainingsaanbod voor:

Praktijkopleiders in de Beveiliging en Publieke Veiligheid
Staat uw stagiair of nieuwe collega te popelen om in actie te komen in zijn nieuwe uniform? Of is hij juist minder gemotiveerd? Als praktijkopleider bent u verantwoordelijk voor het plannen en bewaken van het opleidingsproces zodat het mbo-diploma Beveiliger of Handhaver Toezicht & Veiligheid wordt behaald. In de trainingen voor Praktijkopleider Beveiliging en Praktijkopleider Publieke Veiligheid leert u hoe u dit doet.

De training is verplicht voor praktijkopleiders binnen de particuliere beveiliging en belangrijk voor de erkenning als leerbedrijf.

Na de training worden de praktijkopleiders Beveiliging verder ondersteund door de KBD-adviseurs van eX:plain vanuit onze wettelijk taak (RPBR) om controle en toezicht te houden op het opleidingsproces van aspirant beveiligers. De KBD-adviseurs maken hierover afspraken binnen het leerbedrijf. Meer informatie over deze dienstverlening staat op de website: www.platformbeveiliging.nl/praktijkleren.

Gediplomeerde Beveiligers die (gaan) werken in de zorg
De opleiding tot Beveiliger is generiek. In de dagelijkse beroepspraktijk wordt echter vaak aanvullende kennis en vaardigheden gevraagd van gediplomeerde beveiligers. Zo ook van beveiligers die gaan werken in een zorginstelling. Beveiligers moeten intern nog een grondig trainingstraject doorlopen voordat ze volwaardig ‘zorgbeveiliger’ zijn. Niet alle zorginstellingen hebben de kennis of mogelijkheid om hun beveiligers zelf op te leiden. Daarom bieden we een training aan voor beveiligers die (gaan) werken in de zorg.

Deze training ondersteunt op een praktische en interactieve manier de lesstof zodat u gemakkelijker leert en uw slaagkans voor het SVPB-examen Beveiliging in de zorg wordt vergroot. Het cursusboek Beveiliging in de zorg (met toegangscode voor de e-learning) t.w.v. € 60,00 is bij de prijs van de training inbegrepen.

Examinatoren voor het SOG-praktijkexamen en CBT-praktijkexamen Buitenwacht

Als u examen doet wilt u natuurlijk een objectieve en eerlijke beoordeling. Welke vaardigheden vraagt dat van een examinator en wat zijn valkuilen?
Vanaf 2018 mogen bij SOG- en CBT-praktijkexamens alleen nog gecertificeerde examinatoren worden ingezet.

De trainingen worden afgesloten met een examen dat leidt (na het behalen van het examen) tot het certificaat. De examinator wordt geregistreerd in het betreffende examinatorenregister op de website van VCA infra.

Maatwerk

Heeft u een specifieke opleidingsvraag en bent u actief binnen één van de volgende sectoren? Neem dan contact met ons. Dan kijken wij of we samen met u een opleidingstraject op maat kunnen verzorgen.

  • Beveiliging
  • Publieke Veiligheid
  • Defensie
  • VCA infra