< Basistraining praktijkopleider beveiliging | Boek nu

Basistraining voor praktijkopleiders Publieke Veiligheid

Deze training is voor praktijkopleiders die stagiaires HTV in het publieke domein opleiden.

Inleiding

De opleidingseisen zijn dan wel gelijk voor alle stagiairs HTV, maar in de praktijk heeft iedere stagiair individuele ontwikkelpunten. Het is uw taak als praktijkopleider om de stagiair feedback te geven; wat gaat er goed en waarin moet de stagiair zich nog ontwikkelen? In deze training bieden we u handvatten voor een praktische aanpak van het opleiden in de praktijk.

Voor wie

U bent gediplomeerd BOA.

Programma

 • Vertellen wat niet goed gaat en uw stagiair motiveren.
  Uw stagiair lijkt niet gemotiveerd. U leert hoe u een begeleidingsgesprek opbouwt, effectief feedback geeft, achterhaalt wat er speelt en motiveert uw stagiair. 
   
 • Opleiden in de praktijk.
  U zorgt voor een goede start. U leert een vriendelijk gesprek te beginnen, vertrouwen op te bouwen, u achterhaalt kennis en kunde en weet welke werkafspraken belangrijk zijn om te maken.
   
 • Introduceren en inwerken, structuur bieden en de norm bepalen.
  Van een eerstejaars stagiair heeft u een andere verwachting dan van een tweede- of derdejaars. U leert hoe uw instructie de norm bepaalt en voor een zo objectief mogelijke beoordeling zorgt.
 • Uw stagiair leren reflecteren en de voortgang bewaken.
  Van voordoen en voorzeggen naar steeds zelfstandiger werken. U leert hoe u uw stagiair laat reflecteren op zijn werk en laat nadenken over mogelijke oplossingen.
 • Slecht nieuws brengen.
  Uw stagiair doet niets met uw feedback, u ziet geen ontwikkeling of in de praktijk blijkt uw stagiair toch niet geschikt voor het vak. Leer hoe u een slechtnieuwsgesprek voert; wat zijn valkuilen en waar moet u rekening mee houden?

Na de training

 • Weet u hoe u in uw instructie duidelijk de norm vertelt waarop u gaat beoordelen en betrekt de stagiair hierbij.
 • Kent u de opbouw van een begeleidingsgesprek, hoe u feedback formuleert en weet u de stagiair aan het denken te zetten.
 • Weet u uw beoordeling te objectiveren en motiveren.
 • Weet u de opbouw van een slechtnieuwsgesprek.
 • Heeft u kennis van het puberbrein en hoe u daar als praktijkopleider op kunt inspelen.

Praktisch

We houden een minimum van 8 en maximum van 12 deelnemers aan voor deze training.

De training vindt plaats in ons trainingscentrum in Amersfoort. Zorg dat u een halfuur voor de training aanwezig bent. De training is inclusief koffie, thee, water en een lunch. Kijk voor meer informatie op de contactpagina.

De investering

De training kost € 434,50 exclusief BTW per deelnemer.

Graag uw aandacht voor het volgende:

De cursist kan alleen deelnemen aan de training als de betaling vooraf is voldaan. Hiervoor geeft u toestemming tijdens het inschrijfproces Let op: geen betaling betekent niet dat de inschrijving kosteloos wordt geannuleerd. De kosten blijven staan als u niet tijdig annuleert. Zie hiervoor onze aanmeldings)voorwaarden

Data